Durf jij vrijelijk je grenzen aan te geven? Leef je vanuit authenticiteit? Of maak je jezelf wel eens kleiner dan je bent, houd je jezelf in, doe je je anders voor, uit angst om de acceptatie en de bevestiging van de ander te verliezen?

En zou je graag meer verbondenheid willen voelen, niet alleen met anderen maar vooral met jezelf? Dan is deze workshop iets voor jou!

Leven vanuit authenticiteit betekent dat we leren varen op ons eigen innerlijke kompas. Dat we volledig in verbinding blijven met onszelf. Dat we onze eigen keuzes maken en ons vrij voelen om in alle verbondenheid onze inzichten uit te dragen. Authentieke mensen kennen alle verschillende kanten van zichzelf en hebben daardoor begrip voor anderen, waardoor als vanzelf ook verbondenheid met anderen ontstaat.

Gabor Maté spreekt over Attachment versus Authenticity. We worden niet alleen geboren met de behoefte aan hechting en verbinding, maar ook met de behoefte aan authenticiteit. Wanneer we de relatie met de ander niet in gevaar willen brengen, kiezen we er vaak al heel jong voor om onze authenticiteit op te geven en onze behoeftes ondergeschikt te maken aan die van de ander.

Dit betekent dat we het, als we eenmaal volwassen zijn, lastig vinden om te vragen om wat we nodig hebben en om onze grenzen aan te geven. We zijn bang dat de ander ons afwijst, of we zijn bang om de verbondenheid met de ander kwijt te raken. Daardoor kan het gebeuren dat we wel ingaan op de wensen en de behoeftes van de ander, maar onze eigen behoeftes wegdrukken.

In deze workshop gaan we samen met behulp van de vier vragen van Byron Katie onderzoeken hoe we op een authentieke en tegelijkertijd verbonden manier onze grenzen kunnen aangeven. De workshop is geschikt voor iedereen die de The Work van Byron Katie kent en de vier vragen wel eens bij zichzelf heeft toegepast. 

Kosten
175,- euro incl. BTW

Data
Op zes maandagavonden van 4 november tot 9 december 2024

Locatie
Via Zoom

Tijd: van 19.45 – 21.15 uur

Boek nu