Aan de slag

Waarom workshops of begeleide sessies?
Er zijn boeken en filmpjes om The Work te leren kennen. Waarom zou je dan workshops of begeleide sessies volgen?

  • The Work – de naam zegt het al – is een uitnodiging om aan het werk te gaan. Onder begeleiding is het gemakkelijker om je dit werkproces eigen te maken.
  • In je eentje kun je jezelf voor de gek houden of aan de oppervlakte blijven morrelen. Ook kan het lastig zijn om de verbinding tussen hoofd en hart open te houden. Soms, wanneer je het in je eentje doet, kan het een mentale exercitie worden. Of je springt te snel naar de omkeringen, waardoor de inzichten niet kunnen indalen.
  • Met deskundige ondersteuning kun je dieper gaan. Een ervaren begeleider kan je blinde vlekken helpen ontdekken en kan je vanuit zijn of haar eigen ervaring uitnodigen om een stap verder te gaan.
  • The Work is een eenvoudige methode. Deze wordt krachtiger naarmate je meer en meer een open grondhouding ontwikkelt. In je eentje ben je sneller tevreden met een antwoord en kun je jezelf verstoppen. Ook kun je in de valkuil trappen dat je jezelf wilt verbeteren, en dat je The Work gebruikt om dat voor elkaar te krijgen. The Work werkt alleen wanneer je je openstelt voor elk mogelijk antwoord. Simpelweg afwachten welk antwoord zich aandient, is iets wat de meesten van ons grote moeite kost en wat met angst gepaard kan gaan. Onder deskundige begeleiding leer je scherpte en focus aan te brengen in je proces.
  • Ook kunnen er oude patronen opduiken van schuldgevoel en schaamte. Deze patronen kunnen zo sterk zijn, dat je simpelweg (nog) niet weet hoe je er uit kunt stappen of hoe je er met liefdevolle vriendelijkheid naar kunt kijken. Wanneer je met een deskundige begeleider of in een groep werkt, wordt het speelser en meer ontspannen, waardoor het proces aan diepte wint. Bovendien: je leert veel van elkaar.

Je kunt nog zoveel boeken en artikelen lezen of clips van sessies bekijken, pas wanneer je zelf met The Work aan de slag gaat wordt het tot een ervaring en gaat het echt voor je werken.

Kijk daarom eens naar het aanbod, zodat je de verborgen kracht van de vier vragen kunt leren kennen.

Filmpjes over The Work